Onderzoek en Kennisveiligheid

DCC-PO Netwerkdag 8 april, Utrecht


Graag verwelkomen we jou, maar ook jouw collega-onderzoeksondersteuners en onderzoekers op 8 april in Utrecht. Zoals gebruikelijk ligt het accent in de ochtend op informeren en in de middag op participeren. Interactie staat de hele dag voorop. Je kunt met elkaar bijpraten tijdens de inloop, de uitgebreide lunch, de pauzes en de borrel.

Open uitnodiging
We bouwen het DCC-PO voor iedereen die actief is in het praktijkgerichte onderzoek. Daarom het verzoek om dit programma met de aanmeldingslink ook door te sturen naar ieder voor wie jij denkt dat het thema kennisveiligheid of het DCC-PO in het algemeen relevant is.

Programma

09:30 - 10:00Ontvangst
10:00 - 10:20Opening en up-date DCC-PO
10:20 - 10:50Keynote Helma de Boer - Information Security Officer @ SURF
10:50 - 11:10Introductie Loket Kennisveiligheid
11:10 - 11:25Pauze
11:25 - 11:45Organisatie kennisveiligheid bij HAN
11:45 - 12:15Keynote verzorgd door specialist kennisveiligheid @ AIVD
12:15 - 13:25Lunch
13:25 - 14:20Workshop ronde 1
14:20 - 14:35Pauze
14:35 - 15:25Workshop ronde 2
15:25 - 16:30Borrel met  wrap up + conculsies + acties

De workshops

In de middag kun je deelnemen aan twee workshoprondes. Daarbij kies je maxima twee van de onderstaande workshops. (dus vrije keuze, maar vol is vol)

1. Risicobeoordeling ten aanzien van kennisveiligheid
Als deelnemer ga je concreet aan de slag met dreigingen, kans/impact en risico. Een risicobeoordeling is een belangrijke stap in het risicomanagementproces en bestaat uit risico-identificatie, risicoanalyse en risico-evaluatie.
Verder worden enkele tools aangereikt die je helpen in het gesprek over kennisveiligheid met collega’s, management en bestuurders. 

2. Awareness over kennisveiligheid realiseren
Na alle info in de ochtend weet jij voldoende over kennisveiligheid en snap je het belang ervan voor onderzoekers. Maar hoe breng je dat over? Speciaal daarvoor is een kaarspel ontwikkeld, en uitgelegd zal worden hoe je dat spel inzet in jouw organisatie.
Uiteraard ga je het spel ook spelen, want 'the proof of the pudding....'

3. Hacken van de werkplek!  (dus ook die van de onderzoeker)
Hoe zorg je zélf voor een veilige werkplek? Welk gedrag is (aanvullend) noodzakelijk om onderwijsdata en persoonlijke data veilig te verwerken?
Met een live 'hack demo' laat deze workshop de reële bedreigingen zien en welke maatregelen noodzakelijk zijn in de wedloop met hackers. 
Spoiler: AI speelt een steeds grotere rol in effectieve beveiling.

Aanmelden

Heb jij je nog niet aangemeld, doe dat dan alsnog; het kan t/m 5 april. Wanneer je alleen online aanwezig kunt of wilt zijn, laat dat dan ook in het aanmeldformulier weten. Je krijgt dan na aanmelding de benodigde Teams link toegestuurd.

Locatie, route, OV en parkeren

De locatie is het centraal in Utrecht gelegen 'Cursus- en vergadercentrum Domstad'. Het complex ligt op 5 minuten lopen van Utrecht Centraal en is dus ideaal met het openbaar vervoer te bereiken. Kies je toch voor de auto dan is er ook volop parkeergelegenheid. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Ja interessant!
Ik meld me aan.

Stuur ook door naar collega's