Medical Device Regulation webinar (ook live bij te wonen)

Medisch-technologische ontwikkelingen bieden onderzoekers en onderwijs-instellingen nieuwe kansen, maar brengen stevige uitdagingen met zich mee. De ontwikkeling van medische hulpmiddelen begint vaak op een universiteit of hogeschool. Het is dan ook belangrijk dat onderzoekers en onderzoeksondersteuners dáár goed weten wat er nodig is om een project op de beste manier te organiseren en te documenteren. 

Judith de Wilde en Alwin van den Broek delen vanuit Domstad in Utrecht hun kennis en ervaringen mbt de medical devices regulation (MDR) met het DCC-PO en iedereen die daar verder professioneel in geïnteresseerd is.

De sprekers nemen je mee in de beginselen van de MDR, behandelen de diverse stakeholders en bespreken een aantal casussen. Judith en Alwin beschouwen een en ander in het licht van de geschiedenis van Good Clinical Practice met medische hulpmiddelen. Uiteraard zal er tijdens het webinar voldoende ruimte zijn voor vragen en interactie.

Open uitnodiging 

Graag verwelkomen we jou, je collega-onderzoeksondersteuners én onderzoekers bij de presentatie die zowel online als fysiek bijgewoond kan worden. Stuur deze uitnodiging daarom gerust door naar ieder waarvan jij denkt dat dit DCC-PO event relevant is.

Sprekers

Judith de Wilde
Als advocaat bij Axon Lawyers combineert Judith juridische kennis met werkervaring in de medische techindustrie. Haar expertise is voornamelijk gericht op regelingen omtrent medische hulpmiddelen, en haar dagelijkse werkzaamheden bestaan uit advisering, contractonderhandelingen en geschillenbeslechting. 

Judith heeft een master in internationaal technologierecht en privaatrecht. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar de impact van Artificial Intelligence op de gezondheidszorg. Daarna werkte Judith onder meer als juridisch adviseur voor een op AI gebaseerde start-up actief in de e-health sector.

Alwin van den Broek
Met bewegingswetenschappen als achtergrond en na vele jaren werkervaring in de medische hulpmiddelen-industrie is Alwin momenteel actief als 'Adviseur Medical Device Regulation' bij de Hogeschool Utrecht.

Alwin werkte lange tijd voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in het begeleiden van klinische studies met medische hulpmiddelen, waar hij verantwoordelijk was voor Clinical Operations en Risk and Compliance. In die rol onderhield hij ook contact met diverse autoriteiten en regelgevende instanties in Europa.

Meld je aan via de aanmeldknop 

Laat weten of je online dan wel fysiek aanwezig zult zijn

Domstad, Utrecht
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
Nederland